25 Mayıs 2007

Istanbul'lu Sanatcilar Paris Center Pompidou'da

Genco Gülan ve Öğrencisinin Filmleri Paris Center Pompidou’da

Sanatçı Genco Gülan ve öğrencisi Meral Aydın’ın Filmleri önümüzdeki Haziran ayında Paris Center Pompidou’da gösterilecek. Bu yılında üçüncüsü yapılacak olan Pocket Films Festival’de Gülan ve Aydın filmleriyle Türkiye’yi temsil edecekler.

8 - 10 Haziran 2007 tarihlerinde Paris Center Pompidou’da yapılacak olan Festivalde Genco Gülan’ın “düş” ve “Visa” başlıklı iki çalışması, Meral Aydın’ın ise “isimsiz 4” başlıklı çalışması yarışmalı bölümde gösterilecek.

Genco Gülan’ın 2007 yapımı “düş” isimli filminin metni eşi Yeşim Özsoy’a Gülan’ın “Son Dünya’sından” bir alıntı. Perihan Kurtoğlu rol aldığı yapımın görüntü yönetmeni Özer Arslan. Filmde, paraşütle düşerken boşlukta asılı kalmış kadın, adeta sayıklar gibi konuşup kendi etrafında dönerek içinde bulunduğu durumdan kurtulmaya çalışırken aynı zamanda nerede olduğunu tanımlamaya çalışır. Gülan’ın “Visa” isimli çalışmasında da sanatçı kredi kartını elektrikli bir matkap yardımı ile tahrip eder. Küresel elektronik kapitalizm ile başa çıkmak için bize faydalı bir yöntem önerir.

Avusturyalı sanatçı Alexandra Reill’in Genco Gülan ile yaptığı röpörtaj geçtiğimiz Nisan ayında da “Kunst im Trend. Artists' Voices: Genco Gülan” başlığı ile Underdog Film Festivali kapsamında Avusturya’nın Viyana şehrinde gösterilmişti.

Pocket Films Festival’de yer alacak Meral Aydın’ın “isimsiz 4” adlı 2007 yapımı ise 1970lerin Türk filmlerine referans verir. Sessiz animasyon, gözlerle hala çok şey anlatıla bilineceğinin altını çizer. Aydın geçtiğimiz ay Genco Gülan’ın “Sahibinden Manzaralı” sergisinde yer alan “2” projesinde de görev almıştı.

Hiç yorum yok: