26 Nisan 2007

Dündü sanırım, AKP Cumhurbaşkanı Adayı açıklandığı açıklandıktan hemen sonra haber sitelerine bir göz attım. Üyesi olduğum mynet.com sitesinde Abdullah Gül'ün adaylağına dair bir haber okudum. Sonrasında her vatandaş gibi bir yorum yazdım. Biraz zaman geçtikten sonra yazımın konulup konulmadığını kontrol ettim fakat yorum sayfası -benim yazdığım yazıdan olacak- kapatılmıştı. Şimdi dün alelacele yazdığım yazıyı sizlerle paylasıyorum. Biraz karman çorman olabilir ama yinede o anlık öfkemin ürünü budur.

Yazık mı acaba bu topluma? Ilımlı islam, rejimde küçük modifiye hareketler? Bence yazık değildir, halkın kendisi sectiyse, inanıyorsa bu ekonomide denge pollitikası yalanına ve parca parca toprakların israil ve amerikaya satılmasını kabul ediyorsa. Bu halka hiç de yazık değildir. Yazık olan bu topraklara yapılandır. Çünkü bu toprakların sahipleri laikliği ve demokrasiyi yanında Atatürk'ün Devrimlerini, kanlarını bu toprağa vererek elde etti. 21,yüzyılda, özenti amerikan toplum nerden bilir ki kardesini toprağa vermeyi? Nerden bilir ki dünyanın her yerinde 3, dünya devleti damgasını yemeyi? Hiç de yazık değildir bu topluma çünkü bu toplum Türklüğü bilmemektedir. Dizilerle ve futbol maçlarıyla uyur bu toplum, merak eder yeni çıkan araba ve telefonları, arada da müslüman olduğunu hatırlar örtünür ve gerektiğinde Yunanlı Basbakan'ı öper. Hersey mümkündür, değişmek çok olağandır sırası geldiğinde. Aydın kesim ne yapar peki? Parası varsa kaçıp gitmez mi baska topraklara? Neden gitmesin ki bu toplum ölesiye körse? Ama aydın toplum azınlık olur bu toprakta.

Belki biraz ağırdır ama o an içimden böyle yazmak gelmişti.
Teşekkürler.

MERVE ARCASOY

2 yorum:

Tetra dedi ki...

Mervecik... soylediklerin agir falan degil senin kendi fikirlerin bunlar. Inanki, okurken sanki; merve kompozisyon dersinde o guzel tonlamasi ile, agir ama biraz inceden yaptigi gondermeleri ile suslu olan yazilarindan birini okudugu bir sahne canlandi birden gözlerimin onunde. Biraz suratimiz asik son gunler evet ulke iyi gitmiyor ama aciyor muyum hmm.. hayir cunku durumun bu hale gelecegi cok acikti insanlar istedigi kadar yurusun neye yaricak ki hersey cok gec artik, diger partiler varoslari ozellikle buyuk sehirlerin varoslarini ele gecirmedigi surece, ataturkculerin askere fazla sirtlarini dayadiklari, insanlarin turban gibi daha gorsel olup da arkadaki zihniyete cok kafa yormadiklari surece hic bir sey degismicek. Bunu boyle olmasini bu halk istedi bu kadar basit.

neyse kisacasi fikirlerine aynen katiliyorum merve. sanirim bizde o diger topraklara kacan aydinlardan olacagiz ileride... kim bilir... iyi mi kotu mu... :(

Tetra dedi ki...

Mermecik, mükemmel yazmışsın, sen bu yazıyı düzenle pankart olarak açalım orada burada. Bu halk akıllanmaz, akıllanmaz...